X

Townhouse undergoes amazing transformation

This beautifully remodeled townhouse is located in the Park Slope area of Brooklyn, New York. Many of the home’s details were designed and constructed by Fitzhugh Karol, a woodworker and sculptor, and Lyndsay Caleo, a jewelry designer and goldsmith. In addition to their individual work, they collaborate on the interior planning and architectural design for The Brooklyn Home Company. The couple moved from the country, so their main goal was to create a space that detached themselves from the city. They sought out a brownstone that would have ample daylighting, an outdoor living area, vast space for guests, a bathroom for two, storage, a functional kitchen, office, and three rental apartments to help them with their mortgage. (All within the confines of a 55′ x 20′ brownstone, they had to get very creative!) In the picture featured above, the custom sculpture above the fireplace makes a bold modern statement amidst the room’s classic architectural detailing including the white wide plank wood floors and the home’s original ceiling beams that were discovered during the renovation.

The dining table was crafted from a fallen beech tree.

A nine foot extension was added to the garden and parlor floors. A ladder right behind the dining room leads up to a guest room loft.

The bathroom off the living room has a grand wood barn door salvaged from a New Hampshire sheep farm in New Hampshire.

The modern kitchen was an entirely new extension to the home, featuring a vintage American Standard farmhouse sink with a striped skirt as the centerpiece. Open shelving reclaimed from a mill in upstate NY, a wall of floor to ceiling double hung windows and a fabulous wood block kitchen island made of a rich brown Sapele.

MORE INSPIRATION

Natural light floods into the bathroom through a floor to ceiling panel of sandblasted glass.

The four poster bed was designed and built by Fitzhugh Karol.

Behind the glass partition, there are stairs that lead down to the garden floor.

Behind the glass partition, there are stairs that lead down to the garden floor.

The design of the guest room was inspired by the sleeping quarters on a ship.

A second living room was added on the first floor completely decorated with custom furniture.


WHAT DO YOU THINK?

Be the First to Comment!

Notify of
avatar