X

Exotic sanctuary amongst a tropical jungle

This 7,663 square foot residence by Guz Architects is a contemporary interpretation of a traditional courtyard house, laid out around a central green courtyard with a double height stair and entry area forming the focal point of the project. The L-shaped plan creates open spaces which encourage natural ventilation and offer resident’s views over the courtyard to the verandah, roof gardens and beyond. Lushly planted roof gardens surround the house and add to the effect that nature is evident in every part of the house. The large roof above the courtyard creates an indoor and outdoor space leading to the gardens and swimming pool which wraps around two sides of the house. The Tangga House gives the owners the opportunity to live in harmony and comfort with nature, in Singapore, Malaysia’s hot tropical climate.

MORE INSPIRATION

Photos: Patrick Bingham Hall

MORE INSPIRATION

  • Russell Brady

    Genius, the pool is brilliant