X

Bright and inviting modern show house in Perth, Australia

Design-Modern-Residence-Daniel Cassettai Design-01-1 Kindesign

This inviting two-story modern show house was the undertaking of architecture studio Daniel Cassettai Design, located in the suburban area of Floreat, Perth, Western Australia. Positioned on a small site allowed the design team the opportunity to dream up some creative design solutions according to site restrictions, which resulted in aesthetically pleasing form and function. Other notable features to this property includes the incorporation of solar panels and plenty of windows throughout the interiors to filter natural light. There is also a nice indoor-outdoor connection with walls that seems to disappear, opening the whole house up to the great outdoors and allowing excellent cross ventilation. The void (disappearing walls) seems to work extraordinarily well by creating a nice division of spaces rather than just a simple void.

Design-Modern-Residence-Daniel Cassettai Design-02-1 Kindesign

What We Love: The amazing indoor-outdoor connection in this home creates an inviting atmosphere that is fresh and bright. Open spaces makes the home feel very spacious, while white walls keeps everything feeling really bright and airy. A very attractive home design in an amazing location! What do you think of the design of this home? Is there anything that does not appeal to you? Please let us know your thoughts in the comments section below!

Have a look through some other amazing properties that we have presented in the past here on 1 Kindesign across the Australian region. Enjoy!

Dream home in Western Australia: The Quedjinup

The Rubix dream home in Perth by Webb & Brown-Neaves

Bletchley Loft: A spacious two storey family home in Perth

Exceptional Aussie terrace house with indoor-outdoor interplay

Fabulous contemporary renovation to Victorian home in Australia

Design-Modern-Residence-Daniel Cassettai Design-03-1 Kindesign

Design-Modern-Residence-Daniel Cassettai Design-04-1 Kindesign

Design-Modern-Residence-Daniel Cassettai Design-05-1 Kindesign

Design-Modern-Residence-Daniel Cassettai Design-08-1 Kindesign

Bright and airy, an open concept kitchen, dining and living area showcases double height, soaring ceilings with a catwalk on the upper level open to below. Retractable glass walls opens the space up to the outdoors, creating a seamless indoor-outdoor connection. There is a nice fluidity of movement between the spaces, creating ease of living and entertaining. Stepping outside, you have an expansion of living spaces with a built-in outdoor kitchen, lounging spaces and a generous-sized swimming pool to enjoy.

Design-Modern-Residence-Daniel Cassettai Design-17-1 Kindesign

Design-Modern-Residence-Daniel Cassettai Design-07-1 Kindesign

Design-Modern-Residence-Daniel Cassettai Design-18-1 Kindesign

Design-Modern-Residence-Daniel Cassettai Design-19-1 Kindesign

Design-Modern-Residence-Daniel Cassettai Design-09-1 Kindesign

Clever yet subtle design details were incorporated throughout the interiors of the home, including the exposed concrete shelf below the television in the living room image above. This was not just a design element applied to the layout of this space, but part of a larger slab from the adjoining level.

Design-Modern-Residence-Daniel Cassettai Design-16-1 Kindesign

Design-Modern-Residence-Daniel Cassettai Design-27-1 Kindesign

Design-Modern-Residence-Daniel Cassettai Design-06-1 Kindesign

Design-Modern-Residence-Daniel Cassettai Design-10-1 Kindesign

Design-Modern-Residence-Daniel Cassettai Design-11-1 Kindesign

Design-Modern-Residence-Daniel Cassettai Design-12-1 Kindesign

Design-Modern-Residence-Daniel Cassettai Design-13-1 Kindesign

Design-Modern-Residence-Daniel Cassettai Design-14-1 Kindesign

Design-Modern-Residence-Daniel Cassettai Design-15-1 Kindesign

Design-Modern-Residence-Daniel Cassettai Design-23-1 Kindesign

Design-Modern-Residence-Daniel Cassettai Design-24-1 Kindesign

Design-Modern-Residence-Daniel Cassettai Design-22-1 Kindesign

A slight rise in the front elevation allowed light to filter in through the rear of the basement level via an expansive narrow window that was incorporated just below the ceiling.

Design-Modern-Residence-Daniel Cassettai Design-25-1 Kindesign

Design-Modern-Residence-Daniel Cassettai Design-26-1 Kindesign

Design-Modern-Residence-Daniel Cassettai Design-21-1 Kindesign

Design-Modern-Residence-Daniel Cassettai Design-20-1 Kindesign

Photos: Courtesy of Daniel Cassettai Design

WHAT DO YOU THINK?

avatar
  Subscribe  
Notify of