X

Phenomenal hillside contemporary home nested in beautiful Sun Valley

contemporary-hillside-home-exterior

Expansive mountain views grace this hillside contemporary home designed by Marmol Radziner, located in Sun Valley, Idaho. The design of this state of the art home was inspired by the rustic beauty of its surroundings; combining superb design, texture-rich interiors with regionally sourced materials resulting in an organic integration with the natural landscape.

The property is terraced on three levels, capturing unique views from all locations. Dramatic views, abundant natural light and mountain breezes imbue the 8,700 square foot, seven bedroom, six-and-a-half bathroom house with a sense of tranquility and a connection to the natural world.

See other projects by Marmol Radziner

contemporary-hillside-home-exterior

What We Love: The decks, patios and glass throughout this hillside contemporary home create a seamless indoor/outdoor environment and facilitate entertaining, be it an intimate gathering or a large affair. The home is a place of balanced energy softly nestled within an aspen grove on a gentle slope covered with grasses, sagebrush, and wildflowers; the views open dynamically to mountain horizons and ever-changing Idaho skies.

Tell Us: Are there any details you would like to have seen done differently in the design of this home? Please tell us why or why not in the Comments below!

Note: Have a look at another amazing home tour that we have featured here on One Kindesign from the portfolio of  Marmol Radziner: Striking modern residence piercing the deserts of Arizona.

contemporary-hillside-home-exterior

The main floor features a formal living room and dining room, with a common stone fireplace and glass walls that open to surrounding balconies facing Bald Mountain. The gourmet kitchen and great room provides a warm family environment, with fireplace, media and a glass enclosed dining area that spills onto a spacious terrace with spectacular views, stone spa, outdoor kitchen and lounge areas.

contemporary-hillside-home-exterior

The four-suite guest wing extends beyond the great room. A large media/recreation room is located on the first level, which also boasts a bright indoor/outdoor exercise studio, a steam shower bath and a Zen courtyard that connects the spaces. This level includes a temperature controlled wine room, ski boot room, and a heated and finished garage.

contemporary-hillside-home-exterior

contemporary-hillside-home-exterior

contemporary-hillside-home-exterior

contemporary-living-room

contemporary-living-room

contemporary-kitchen

contemporary-kitchen

contemporary-dining-room

contemporary-dining-room

contemporary-bedroom

contemporary-bedroom

The third floor master suite with stone fireplace, private deck, meditation room, dressing rooms, and marble steam master bath feels like a luxury spa. Sharing the master level are two large offices and a full bath. One is nestled in an aspen grove and the other captures a spectacular view of Baldy Mountain. Both offices feature private decks, and can be converted to bedrooms.

contemporary-bathroom

contemporary-home-office

contemporary-home-office

contemporary-kids-bunk-bedroom

contemporary-staircase

contemporary-home-deck

contemporary-home-deck

contemporary-home-swimming-pool

contemporary-home-swimming-pool

contemporary-hillside-home-exterior

contemporary-hillside-home-exterior

contemporary-hillside-home-exterior

Photos: Roger Wade and Marmol Radziner

You are reading an article curated by: https://onekindesign.com/

Subscribe
Notify of
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sacha
8 months ago

Sadly I don’t like the ceilings instead would have preferred high wood beam ceilings. Also river rock would have made the fire places warmer.

Jake Woodhew
8 months ago

How were the builders able to skirt Ketchum’s strict ordinance that prohibits húillside development?

no comment
8 months ago
Reply to  Jake Woodhew

the easiest entry point for corruption in any municipal government is typically the building commission. building commissions often grant “favors” (called “variances”) to the well connected.