X

Hillside haven in San Anselmo designed to connect with rugged surroundings

contemporary-exterior

Located in San Anselmo, California, this hillside haven is a modern space that is rich with color, texture and light, designed by House + House Architects. Intimately connected with the surrounding environment, this 3,500 square foot two story home showcases incredible views of Mt. Tamalpais. Some of the most noteworthy aspects of this home include polished concrete floors throughout, concrete countertops, an Olympic distance lap pool, and a sixty ton concrete bridge over a seasonal creek.

This home was built on a site that was said to be un-buildable, as with many projects in Marin County, there are often numerous challenges. This particular site had a limited flat area, so the architects devised a plan to integrate the home into the hillside. This helped to create a level entry garden/courtyard. A colored concrete walkway takes one from the detached garage, through the landscaped entry garden and up to the front door.

contemporary-exterior

Interior designer Jay Jeffers selected a color palette of serene greens, blues and yellows as a backdrop for vintage furnishings and custom pieces. “Anigre cabinetry, granite counters, hand blown glass pendant lights and stainless steel appliances provide an elegant palette of materials,” states the designers.

contemporary-exterior

What We Love: This hillside haven has so much to offer, fantastic architecture, modern, clean lines and open and airy living spaces. The architects did an amazing job of connecting this home to the landscape, both in its design and with the use of windows to capture the views. A soothing color palette not only makes this home comfortable and relaxing, but further helps to not detract one from the views… Readers, please share with us what design features you like or do not like about this home in the Comments below!

Note: Have a look below for the “Related” tags to some other incredible home tours that we have featured here on One Kindesign from the portfolio of Jeffers Design Group.

contemporary-exterior

RELATED: Gorgeous rustic mountain retreat in Lake Tahoe

contemporary-exterior

Above: “Tightly spaced cedar siding stained natural and integrally colored charcoal stucco form distinctive elements that layer against one another in contrasting textures and colors,” states the designers.

contemporary-exterior

contemporary-exterior

Above: When illuminated during the evening, the lush courtyard offers a comforting glow to balance the darkness of the mountainside at night.

contemporary-living-room

Above: The upper level encompasses the living, dining, kitchen and master bedroom suite, which all has large glass windows framing mountain views. Several areas connect with outdoor decks with perforated steel railings, helping to blur the lines between indoors and out. Soaring ceilings and skylights helps to create open and airy living spaces that seem to flow from one to the next. The living room features clerestory windows that allows additional daylight to filter through, while expansive glass doors offers access to the deck.

contemporary-living-room

contemporary-entry

RELATED: Gorgeous rustic mountain retreat in Lake Tahoe

contemporary-living-room

contemporary-living-room

contemporary-living-room

contemporary-kitchen

contemporary-kitchen

contemporary-dining-room

RELATED: Rustic-Modern Bridge House in Martis Camp Tahoe

contemporary-dining-room

contemporary-dining-room

contemporary-dining-room

contemporary-bedroom

contemporary-bathroom

Above: Floating glass vanities in the master bath are comprised of anigre wood, which compliments the subdued tones of the soft slate flooring.

contemporary-bathroom

RELATED: Sky high glamour showcased in Russian Hill Home

contemporary-bathroom

contemporary-bathroom

contemporary-living-room

Above: The downstairs level encompasses two kids bedrooms, a guest bedroom, family room and study.

contemporary-powder-room

contemporary-kids-bedroom

contemporary-hall

contemporary-entry

contemporary-exterior

Photos: Matthew Millman

You are reading an article curated by: https://onekindesign.com/

1
WHAT DO YOU THINK?

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Pat JESELON Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Pat JESELON
Guest
Pat JESELON

Perhaps it is meant to be this way, but I find the home to be an unusual juxtaposition of traditional. mid-century and modern design. I am sure the owners love it, but I find us somewhat disquieting.