X

Inspiring contemporary refresh of a classic Victorian home in Noe Valley

traditional-exterior

Feldman Architecture was responsible for the renovation of this Victorian home that is located in Noe Valley, a neighborhood in San Francisco, California. The goal of this project was to respect the original character of the home, all the while infusing a modern sensibility of space, light and materiality. The front exterior facade of this property was mostly preserved; a bright green door with a translucent polycarbonate panel is the only suggestion that this structure is anything other than original.

Project Team: Architect: Feldman Architecture / Developer: Hazel.Wood Design Group / General Contractor: Art of Construction / Interior Design: Feldman Architecture / Structural Engineer: Fulcrum Structural Engineering / Landscape Architect: Loretta Gargan Landscape + Design / Cabinetry: Mark Brady Cabinets

transitional-entry

Above: Once inside, visitors are welcomed by a steel and glass screen that obscures a central staircase. Illuminated by large skylights from above, the open-riser stair brings light into the core of the building.

transitional-staircase

What We Love: This Victorian home boasts a contemporary overhaul that showcases bright and airy living spaces. 
The house expresses clean, modern lines and a sober color palette, played in shades of gray and white, except for occasional flashes of bright color. Overall, there is a fantastic indoor-outdoor connection for an urban home, full of harmony and luminosity… Readers, please share with us in the Comments what you like most about this remodel and why!

Note: Have a look at a couple of our favorite home tours from the portfolio of Feldman Architecture: Ranch house renovation with stunning views: Marin Bungalow and Modern townhouse in San Francisco designed for playful living.

transitional-home-office

transitional-kitchen

At the rear of the main level, walls were removed so the kitchen, breakfast nook and family room are open to each other. All, in turn, are oriented around a deck, the metal doors to which completely retract so that the deck, family room, kitchen and eating nook can function as one large room on nice days and evenings.

transitional-kitchen

transitional-dining-room

contemporary-living-room

transitional-deck

transitional-bedroom

Above: On the top floor are several bedrooms, including a spacious master bedroom with wood-paneled vaulted ceilings plus a master bath with a free-standing tub and glass-enclosed shower.

transitional-bathroom

transitional-powder-room

transitional-exterior

Above: The lower level includes an office and media room, both of which open directly to the backyard. The office is lined with shelves for the client’s extensive book collection.

Photos: Joe Fletcher

You are reading an article curated by: https://onekindesign.com/

WHAT DO YOU THINK?

avatar
  Subscribe  
Notify of