X

Modern indoor-outdoor living with a green roof: Atriumhaus

Atriumhaus-Max Brunner Architekt-01-1 Kindesign

Atriumhaus is a sensational modern single family home that has been designed by Max Brunner Architekt, situated in Stadtteil Harlaching, in Munich, Germany. Completed in 2008, the architect transformed the 3,444 square foot (320 square meters) property into a bright family home with large windows and green courtyards. The picture shows a view of the pool in the middle and upper yard with patio area and small trees that serve as a visual barrier. The home showcases a comfortable indoor-outdoor living environment. Besides the house itself behind walls there are several courtyards and patio areas that are connected with different rooms. Floor to ceiling windows and sliding doors allow natural light to fill the house and provide easy access to outdoor areas and the pool.

Atriumhaus-Max Brunner Architekt-02-1 Kindesign

Atriumhaus-Max Brunner Architekt-03-1 Kindesign

Despite a ceiling height of only 2.45 meters, the interiors of the house feel spacious. This is ensured by floor to ceiling windows and the bright white of the walls that feel open and airy.

Atriumhaus-Max Brunner Architekt-04-1 Kindesign

Atriumhaus-Max Brunner Architekt-05-1 Kindesign

Atriumhaus-Max Brunner Architekt-06-1 Kindesign

Atriumhaus-Max Brunner Architekt-07-1 Kindesign

Atriumhaus-Max Brunner Architekt-08-1 Kindesign

Floor to ceiling sliding windows lift the boundaries between inside and outside. The entrance courtyard looks minimalistic by gravel and, the living rooms and bedrooms are oriented to the rear yard with lawns and adjoining pool.

Atriumhaus-Max Brunner Architekt-09-1 Kindesign

MORE INSPIRATION

In contrast to the entrance courtyards, the surface acts at the main entrance of the bungalow, sober and minimalist. Low balls that grow in a gravel bed give the semi-public entrance courtyard an Eastern mood. Attached is the office wing of the house. The private rooms, however, are located farther west.

Atriumhaus-Max Brunner Architekt-10-1 Kindesign

Atriumhaus-Max Brunner Architekt-11-1 Kindesign

The kitchen of the bungalow is surrounded by openness. From here you have floor to ceiling sliding windows with direct access to the main courtyard.

Atriumhaus-Max Brunner Architekt-12-1 Kindesign

In the center of the elongated proportioned bungalow, residents enjoy the view in the dining area. The garden courtyards can be seen where the main entrance is to the building. On the right is the largest open space with the covered terrace.

Atriumhaus-Max Brunner Architekt-13-1 Kindesign

Sliding doors in the master bedroom also provide for smooth transitions between interior and courtyard. All bedrooms have large windows that are protected from view by a main courtyard wall.

Atriumhaus-Max Brunner Architekt-14-1 Kindesign

From the main building at the street is a look at the middle courtyard and the green roofs of the bungalows, which exploits the small plot of land in its depth. The rest of the building is largely protected from prying eyes.

Atriumhaus-Max Brunner Architekt-15-1 Kindesign

Atriumhaus-Max Brunner Architekt-16-1 Kindesign

Atriumhaus-Max Brunner Architekt-17-1 Kindesign

Photos: Stefan Müller-Naumann

YOU MAY ALSO ENJOY VIEWING

WHAT DO YOU THINK?

Be the First to Comment!

Notify of
avatar