X

Enchanting Swedish home with tantalizing details

This unique two-story house spotted on Bjurfors in Stockholm, Sweden formerly belonged to the Salvation Army and was used as a parish hall. Today the house is used as a private residence and has been completely renovated and extended with respect to the preservation of the building’s history. The structure of the 1, 689 square foot (157 square meters) home is in the form of a cross, with the renovation tastefully implemented and many of the original features preserved. Red double doors open up into the living room with dining area, formerly the recreation area for the Salvation Army, with wonderful light and space. A preserved emblem is original from the 1930’s on the wall in the niche. As a focal point to the space, a black Nestor Martin stove divides the living room from the dining room.

A built in bookcase next to the staircase leads up to a mezzanine level that hosts an office space. The beautiful kitchen features anthracite gray tiled floors and tiled white walls with black seam, designed chimney in red brick. There is also a breakfast bar with seating for four. There are four bedrooms and two bathrooms with underfloor heating. One of the bathrooms features white tiled walls and white painted wooden planks with a feature wall photo protected by glass. The motive can easily be changed depending on trends and moods. There is also a detached guest house with varnished pine floors and whitewashed walls with a green-painted accent wall. A ladder leads up to a sleeping loft, ideal for overnight guests.

MORE INSPIRATION

Guest Cottage Floor Plan

WHAT DO YOU THINK?

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz