X

English Gothic residence gets beautifully transformed in San Francisco

english-gothic-residence-traditional-patio

This project involves the renovation and expansion of a 1930’s English Gothic residence by Gast Architects, located in San Francisco, California. From the back of the property, the home opens out to a spacious courtyard. The architecture has been completely renovated, yet respects the historical heritage of this home. The dining and living rooms boast beautiful garden views through floor-to-ceiling steel framed windows and doors — offering exterior trellising for privacy and shading.

A brand new staircase design surrounds a built-in hutch, which connects the renovated kitchen and dining areas with the bedroom above and the garage and basement storage, wine cellar and laundry room below. Reconfigured rooms and upgraded systems throughout the home helps to bring it into the current day.

Project Team: Architect: Gast Architects / General Contractor: Young & Burton, Inc. / Landscape Architect: Katsy Swan / Structural Engineer: Holmes Culley

english-gothic-residence-traditional-living-room

What We Love: This English Gothic residence offers an inspiring new interior layout, decorated with beautiful furnishings and accessories. We are especially loving the expansive windows framing views out to the backyard gardens, offering a beautiful connection to nature. The light-filled interior spaces are warm and comfortable, ideal for living and entertaining… Readers, please share with us what you think of the overall renovation of this historical home in the Comments below!

Note: Have a look below for the “Related” tags for more inspiring home tours that we have featured here on One Kindesign from the portfolio of the architects of this project, Gast Architects.

traditional-entry

RELATED: Edwardian home is refreshed for multi-generation family in San Francisco

english-gothic-residence-traditional-entry

traditional-staircase

traditional-kitchen

traditional-kitchen

RELATED: Edwardian cottage transformed into playful family refuge in San Francisco

traditional-dining-room

traditional-dining-room

Above: A built-in dining room hutch features a staircase behind it. One leads to the upper bedrooms, while the other to the lower level of the home. The lower level consists of the garage and basement storage, wine cellar, and laundry.

traditional-dining-room

traditional-powder-room

RELATED: Sustainably designed modern farmhouse near the California coast

traditional-closet

english-gothic-residence-traditional-exterior

Photos: Paul Dyer Photography

You are reading an article curated by: https://onekindesign.com/

WHAT DO YOU THINK?

avatar
  Subscribe  
Notify of