X

EPV House offers rustic feel with wood clad accents in Vietnam

EPV House-AHL Architects Associates-01-1 Kindesign
The EPV House is a semi-detached home whose interiors have been re-designed by AHL Architects Associates, located in the Ecopark Green Urban Area, Vietnam.

Ecopark is known as a new green urban area with a lot of ancient trees, low building density and the house seems to be hidden behind the trees. The client brief was a house to rest and relax every weekend.

EPV House-AHL Architects Associates-02-1 Kindesign

Description from the architects: The rule is architect can only intervene the inner spaces, not to change the outside perspective to avoid affecting of general landscape of the area. The existing characteristics of the project (location, demand) was the basis point for architect oriented design ideas: pure, simple and a bit rustic with delicate details.

EPV House-AHL Architects Associates-03-1 Kindesign

The rule is architect can only intervene the inner spaces, not to change the outside perspective to avoid affecting of general landscape of the area.

EPV House-AHL Architects Associates-19-1 Kindesign

EPV House-AHL Architects Associates-05-1 Kindesign

The existing characteristics of the project (location, demand) was the basis point for architect oriented their design ideas : pure, simple and abit rustic with delicate details.

EPV House-AHL Architects Associates-06-1 Kindesign

Ground floor layout is changed to bring more comfort and fit new demands. Side terrace is connected to the living space inside by using slide and fold door system.

EPV House-AHL Architects Associates-07-1 Kindesign

A big void has been created in the middle of space bringing better connectivity between spaces (horizontal and vertical). Two wooden fin blocks are released into space, becoming the focal point of the house. This wooden block is folded from wall (2nd floor) to ceiling (1st floor) and also help to hide all technical system on 1st ceiling.

EPV House-AHL Architects Associates-08-1 Kindesign

EPV House-AHL Architects Associates-09-1 Kindesign

EPV House-AHL Architects Associates-10-1 Kindesign

EPV House-AHL Architects Associates-11-1 Kindesign

EPV House-AHL Architects Associates-12-1 Kindesign

EPV House-AHL Architects Associates-13-1 Kindesign

Dining table located under the void, receiving maximum natural light and ventilation from outside.

EPV House-AHL Architects Associates-14-1 Kindesign

EPV House-AHL Architects Associates-25-1 Kindesign

Polished concrete, cement wall, bamboo, and solid wood for interior furniture are the main materials exploit throughout the project. Finishing materials is rustic but delicate details

EPV House-AHL Architects Associates-24-1 Kindesign

Finally, Client had a weekend house with open spaces, quiet and really relaxed. That’s the point we want!

EPV House-AHL Architects Associates-23-1 Kindesign

EPV House-AHL Architects Associates-21-1 Kindesign

EPV House-AHL Architects Associates-15-1 Kindesign

EPV House-AHL Architects Associates-04-1 Kindesign

EPV House-AHL Architects Associates-16-1 Kindesign

EPV House-AHL Architects Associates-17-1 Kindesign

EPV House-AHL Architects Associates-18-1 Kindesign

EPV House-AHL Architects Associates-20-1 Kindesign

Photos: Hoang Le

EPV House-AHL Architects Associates-26-1 Kindesign

EPV House-AHL Architects Associates-27-1 Kindesign

EPV House-AHL Architects Associates-28-1 Kindesign

EPV House-AHL Architects Associates-29-1 Kindesign

EPV House-AHL Architects Associates-30-1 Kindesign

EPV House-AHL Architects Associates-31-1 Kindesign

EPV House-AHL Architects Associates-32-1 Kindesign

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

WHAT DO YOU THINK?

avatar
  Subscribe  
Notify of