X

Tiny weatherboard beach shack renovation in Barwon Heads

Barwon House 1-Auhaus Architecture-01-1 Kindesign

Barwon House 1 project is comprised of an extensive renovation by Auhaus Architecture of a tiny weatherboard beach shack located in Barwon Heads, Victoria, Australia. Completed in 2011, the new house was to act as a semi-permanent residence and a holiday house for extended family.

Barwon House 1-Auhaus Architecture-02-1 Kindesign

The renovation transforms the main house and adds a new guest pavilion, linked by a timber deck. Light and space are amplified within the original floor area by exaggerating the height of the gabled roof form and opening up the interiors with cathedral ceilings. Ancient tea trees surrounding the deck create a sculptural focal point for both pavilions and act in counterpoint to the strong geometry of the house.

Barwon House 1-Auhaus Architecture-03-1 Kindesign

Barwon House 1-Auhaus Architecture-04-1 Kindesign

Barwon House 1-Auhaus Architecture-05-1 Kindesign

Barwon House 1-Auhaus Architecture-06-1 Kindesign

Barwon House 1-Auhaus Architecture-07-1 Kindesign

MORE INSPIRATION

Barwon House 1-Auhaus Architecture-08-1 Kindesign

Barwon House 1-Auhaus Architecture-09-1 Kindesign

Barwon House 1-Auhaus Architecture-10-1 Kindesign

Barwon House 1-Auhaus Architecture-11-1 Kindesign

Barwon House 1-Auhaus Architecture-12-1 Kindesign

Barwon House 1-Auhaus Architecture-13-1 Kindesign

Barwon House 1-Auhaus Architecture-14-1 Kindesign

Barwon House 1-Auhaus Architecture-15-1 Kindesign

Photos: Courtesy of Auhaus Architecture

YOU MAY ALSO ENJOY VIEWING

WHAT DO YOU THINK?

Be the First to Comment!

Notify of
avatar