X

Stunning home in Singapore wrapped around central courtyard

Vertical Court-HYLA Architects-01-1 Kindesign

Vertical Court residence is a two level semi-detached home with a beautiful central courtyard designed by HYLA Architects, located in Greenbank Park, Singapore. This sensational home is comprised of 5,597 square feet (520 square meters) of living space, showcasing minimalist design.

Vertical Court-HYLA Architects-06-1 Kindesign

From the architects: A courtyard on two levels sits in the center of this semi-detached house. On the first level, a frangipani tree sits in the middle of a pond, framed by a timber clad box. The double volume living room and the dining room wraps around this courtyard.

Vertical Court-HYLA Architects-07-1 Kindesign

Vertical Court-HYLA Architects-23-1 Kindesign

Vertical Court-HYLA Architects-22-1 Kindesign

Vertical Court-HYLA Architects-18-1 Kindesign

Vertical Court-HYLA Architects-19-1 Kindesign

Vertical Court-HYLA Architects-20-1 Kindesign

Vertical Court-HYLA Architects-08-1 Kindesign

The second storey level of the courtyard lies over the dining area and in front of the master bedroom. The full height glass facade facing the courtyard is screened by interlocking vertical and horizontal timber members.

Vertical Court-HYLA Architects-03-1 Kindesign

Vertical Court-HYLA Architects-02-1 Kindesign

Vertical Court-HYLA Architects-10-1 Kindesign

Vertical Court-HYLA Architects-11-1 Kindesign

Vertical Court-HYLA Architects-15-1 Kindesign

Vertical Court-HYLA Architects-16-1 Kindesign

Vertical Court-HYLA Architects-21-1 Kindesign

Vertical Court-HYLA Architects-26-1 Kindesign

Vertical Court-HYLA Architects-24-1 Kindesign

Vertical Court-HYLA Architects-14-1 Kindesign

MORE INSPIRATION

Vertical Court-HYLA Architects-12-1 Kindesign

Vertical Court-HYLA Architects-13-1 Kindesign

Vertical Court-HYLA Architects-27-1 Kindesign

Vertical Court-HYLA Architects-28-1 Kindesign

Vertical Court-HYLA Architects-29-1 Kindesign

Vertical Court-HYLA Architects-25-1 Kindesign

The courtyard offers the house a lot of privacy as well as letting in light into the center of the house. It also acts as a buffer against noise from a major road a distance away.

Vertical Court-HYLA Architects-05-1 Kindesign

Vertical Court-HYLA Architects-17-1 Kindesign

Vertical Court-HYLA Architects-04-1 Kindesign

Vertical Court-HYLA Architects-09-1 Kindesign

Photos: Derek Swalwell

Vertical Court-HYLA Architects-30-1 Kindesign

Vertical Court-HYLA Architects-31-1 Kindesign

Vertical Court-HYLA Architects-32-1 Kindesign

Vertical Court-HYLA Architects-33-1 Kindesign

Vertical Court-HYLA Architects-34-1 Kindesign

Vertical Court-HYLA Architects-35-1 Kindesign

Vertical Court-HYLA Architects-36-1 Kindesign

Vertical Court-HYLA Architects-37-1 Kindesign

Vertical Court-HYLA Architects-38-1 Kindesign

MORE INSPIRATION

YOU MAY ALSO LIKE