X

Mill Valley Cabins blend into the forest canopy

Mill Valley Cabins-Feldman Architecture-01-1 Kindesign

The Mill Valley Cabins was designed by Feldman Architecture as two extensions to an existing hillside home in beautiful Mill Valley, California. The clients wished to have additional space to house an artist studio and a yoga space which would also serve as a private guest cabin. The strategy was to integrate two small wooden cabins into the steep hillside, which could be placed lightly between the existing trees to create minimal impact on the site.  The orientation of the two cabins captures different views of the forest. The roof of the lower building was planted with a garden since the upper building would look down on it, enabling it to blend into the hillside. The green roof also provides additional landscape for the client’s love of gardening. Large windows and retractable glass doors blurs the boundaries between indoors and out, creating a harmonious balance between the natural and manmade.

Mill Valley Cabins-Feldman Architecture-02-1 Kindesign

Mill Valley Cabins-Feldman Architecture-03-1 Kindesign

Mill Valley Cabins-Feldman Architecture-04-1 Kindesign

Mill Valley Cabins-Feldman Architecture-05-1 Kindesign

Mill Valley Cabins-Feldman Architecture-06-1 Kindesign

Mill Valley Cabins-Feldman Architecture-07-1 Kindesign

Mill Valley Cabins-Feldman Architecture-08-1 Kindesign

MORE INSPIRATION

Mill Valley Cabins-Feldman Architecture-09-1 Kindesign

Mill Valley Cabins-Feldman Architecture-10-1 Kindesign

Mill Valley Cabins-Feldman Architecture-11-1 Kindesign

Mill Valley Cabins-Feldman Architecture-12-1 Kindesign

Mill Valley Cabins-Feldman Architecture-13-1 Kindesign

Mill Valley Cabins-Feldman Architecture-14-1 Kindesign

Photos: Joe Fletcher Photography

WHAT DO YOU THINK?

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz