X

Treehouse getaway nestled in a sweeping canyon

Banyan Drive Treehouse-01-1 Kind Design

Part office/studio, part recreational getaway, this unique project designed by Rockefeller Partners Architects is situated at the base of a large pine tree in the backyard of a canyon residence in Los Angeles, California.  The client is an artist and lover of nature so the Banyon Drive Treehouse, perched twelve feet off the ground, will serve as a creative respite from the demands of domestic responsibilities.

Though modest in size, the 170 square foot plan is efficient and allows for a studio space/living area and a toilet room.  Deep-oiled wood siding, mahogany windows, and a Rheinzink roof were chosen for their natural qualities and rich palette.

Banyan Drive Treehouse-02-1 Kind Design

Banyan Drive Treehouse-03-1 Kind Design

Banyan Drive Treehouse-04-1 Kind Design

Banyan Drive Treehouse-05-1 Kind Design

Banyan Drive Treehouse-06-1 Kind Design

Banyan Drive Treehouse-07-1 Kind Design

MORE INSPIRATION

Banyan Drive Treehouse-08-1 Kind Design

Banyan Drive Treehouse-09-1 Kind Design

Banyan Drive Treehouse-10-1 Kind Design

Banyan Drive Treehouse-11-1 Kind Design

Banyan Drive Treehouse-12-1 Kind Design

Banyan Drive Treehouse-13-1 Kind Design

Banyan Drive Treehouse-14-1 Kind Design

Banyan Drive Treehouse-15-1 Kind Design

Photos: Eric Staudenmaier

MORE INSPIRATION