X

The Void House in Brussels

This remarkable three-storey residence was realized in six months by architect Gon Zifroni (Metahaven) in Brussels, Belgium. The planned approach is reflected in the details. From the 7 meter wide wooden beams in the ceiling right up to the screws in the aluminum stairs, everything was visualized on the computer screen. It is a conscious choice to omit doors or division walls in the residence. This house demands a life style which is not easy for all.

From the architect: “The project’s second tour de force is that the entire volume can be experienced from any point of the house. This design choice, linked to the creation of a continuous space and the absence of a ground floor, gives this project a resolutely modern character. The internal minimalism is the fruit of a pragmatic approach, which involved proceeding by elimination, thereby reducing the building to its essence. This minimalism can also be seen in the limited recurrence of structural elements (the stairs, which form a common thread throughout the internal design) and materials: aluminum, brushed metal and wood paneling on supporting walls and floors, which is made from natural bamboo slats processed without using any treatments or toxic adhesives. With this project Zifroni forcefully and convincingly exemplifies the current return to modernism, which some people rightly or wrongly qualify as hyper-modernism. While it is mainly being adopted as a style, (and no longer as a cause, as once claimed by Anatole Kopp) the Void House successfully expresses its own constraints by relying on no aesthetic features other than the structure itself.”

Visit the website of Metahaven here.

MORE INSPIRATION

Photos: Dujardin Filip

WHAT DO YOU THINK?

1 Comment on "The Void House in Brussels"

Notify of
avatar
Sort by:   newest | oldest | most voted
renee
Guest

didn’t need to see that butt shot….please just show homes, nudity is just not necessary!!

wpDiscuz